Grand Tour d’Italia

Grand Tour d’Italia

Grand Tour d’Italia

Coincasa jesen 2022 vodi nas na putovanje kroz predivnu Italiju i njene najlepše gradove. Rim, Firenca, Milano, Venecija i Palermo nude kreativne ideje i inspiraciju za oblike, boje i dizajn specifične za svaki od ovih gradova.

RIM

Putovanje započinjemo večnim gradom. Šarm prošlosti preliva se na kolekciju kroz snažnu klasičnu i elegantnu notu. Crteži na predmetima i tkaninama oblikom i proporcijama podsećaju na poznatu arhitekturu grada. Abstraktni, stilizovani detalji deo su veza na luksuznim materijalima i diskretno proviruju u siluetama na dekorativnim objektima. Čiste forme dopunjuju neutralne i rafinirane boje. Rim je prepoznatljiv ne samo po svojoj arhitekturi već i po svojim parkovima i baštama savršeno uklopljenim sa urbanim milionskim gradom. Ove oaze grada krase specifične biljke i dekorativno cveće koje pronalaze svoje mesto u kolekciji unoseći romantiku i nežnost. Elegantni detalji cveća i diskretnog lišća u kombinaciji sa svedenim linijama kolekcije čine savršen sklad prirode i arhitekture i donese najbolje od Rima za nas.

 

 

FIRENCA

Firenca kao neiscrpna inspiracija u jesenjoj kolekciji predstavlja neverovatne mozaike, šare mermernih podova i fasada, od freski do dekoracija unutrašnjosti istorijskih zgrada kroz moderne geometrijske oblike, najfinije kolorite i smele detalje. Deo Firenca kolekcije je “Muzej kolekcija” sa dekorativnim predmetima koji dočaravaju biste, klasične glave skulptura, postamente. Savremena klasika uobličena kroz fragmentaciju i apstrakciju.

 

 

MILANO

Naše putovanje se nastavlja u Milanu kao glamuroznom gradu, ikoni stila i domu dizajna. Milano se u poslednjim godinama restilizuje I menja. Grad počinju da krase nove zelene površine koje se razlikuju od tradicionalnih parkova. To su mesta gde je priroda organizovana po stvaralačkoj logici i potrebi da se ožive stvarna čula i nezaboravna iskustva. Drveće, biljke i cveće prate geometrijske rasporede i hromatske podele. Ova nova interpretacija prirode nudi dizajnerske naznake kolekciji koja, koristeći sofisticiranu paletu boja, predstavlja prirodne elemente rasporedjene prema mrežama, linijama i geometrijskim teksturama.

 

 

VENECIJA

Smatra se jednim od najlepših gradova sveta zbog svojih posebnosti i svog umetničkog nasledja. Ovaj deo kolekcije inspirisan je jednom od posebnosti Venecije a to je rad na staklu. Lakoća i transparentnost postaje imperativ za vaze, čaše, svećnjake i druge ukrasne predmete. Tkanine su tanke i prekrivene velom. Boje su inspirisane raznolikošću delikatnih tonova pejsaža ostrva u laguni i fasada palata koje se izdvajaju nasuprot kanalima. Čak je i sto lagan, prošaran dragocenim artefaktima koji sa sobom donose znanje o drevnoj umetnosti.

 

 

PALERMO

Putovanje lepotama Italije dovodi nas i do Palerma na izlet medju ukrase, mirise i fascinantne boje. Drugačiji, živopisan grad karakterišu poznate tržnice kao privilegovana mesta ne samo za razmenu dobara već i za interakciju zajednice i njihove kulture. Proizvodi izloženi na raznobojnim tezgama sa karakterističnim tendama koje ih štite od sunca, pod popločan ukrasima koji otkrivaju bogatu istoriju. Karakeristični kolorit voća i povrća jarkih boja i primamljivih mirisa kao i glasovi prodavaca koji se nadjačavaju, stvaraju atmosferu rustičnog Palerma koji se pamti. Ovaj deo kolekcije upravo prenosi taj autentični duh sa posudjem jarkih i veselih boja, dekorativnim predmetima poput sanduka naslaganih i spremnih za punjenje koji podsećaju na pejsaže uskih ulica naseljenih tradicijom i Italijom u svoj svojoj lepoti.

 

 

© Coincasa 2020 Designed & developed by smart web